Dubbel klicka på bilderna – för starta bildspelet

I början använde jag min iphone för spela in podd med och det funkande faktiskt, men ljudkvaliten var väl inte på topp precis men en bra början. Sen blev det en enklare Zoom recorder och nu för tiden använder en Zoom H5 handy recorder som jag var väldig nöjd med. Idag använder jag Zoom F4 som kan hantera ett bättre ljud och flera ingångar för mikrofoner.

Tillbörjan använda bara en mikrofon vid inspelningar men idag använder jag 1 till 3 mikronfoner beroende på hur många vi är. Det finns ju en fördel att använda flera mikrofoner ljudkvaliten blir bättre och fördröjningen minskar vid inspelningen och dessutom slipper tappa ljudet när man skiftar mikrofoner mellan varandra. Som man gjorde innan när man bara hade en mikrofon.

Mina extra mikrofoner är rod M1 och bra xlr ljudkabel från SubZero och vindskydd förstås med min egna logo på. Ett tips man beställa från England och kostar ca 2000 kronor för fem stycken eller så kan man göra som jag skriva ut från färgskrivare för t-shirt tryck och stryka på mikrofonskyddet:)

Under själva inspelning använder medhörning med ett par bra hörlurar för att ha koll på ljudkvaliten. Jag spelar alltid in i wav för konventera om i redigeringsprogramet till mp3och  publicera sen avsnittet på min hemsida och feeden går sen vidare ut till mina lyssnare.